Wekelijkse lessen Tai Chi Tao en Qi Gong:

 

Didam vrijdag 09.30 en 11.00 uur

Groep voor 50+, org. Seniorenkontakt

Locatie Meulevelden, gebouw Waverlo 

 

Zevenaar donderdag 20.15 uur 

Lokatie Pandje 14

 

Westervoort dinsdag 10.00 uur

Locatie CCG De Liemers, Het Geerkens 272

 

Je bent van harte welkom om kennis te maken met deze prachtige oefenmethode vol zachte kracht en eenvoud. Neem contact op voor meer info of aanmelding.

 

www.seniorenkontakt.nl

www.chichoice.nl 

www.taichitaogroep.nl

 

TAICHI1-transparant-230x230

 

 


Tai Chi is een eeuwenoude bewegingsleer die tot op de dag van vandaag wordt beoefend in de parken van China. Het is Tai Chigebaseerd op ontspanning van lichaam en geest. De rustige vloeiende bewegingen stimuleren de energiestroom, (lees bloed, voeding en zenuwpulsen) naar alle cellen van je lichaam. Door bewegen vanuit ontspanning kan deze energie, Qi, dieper in weefsels en gewrichten stromen en zo zorgen voor soepele gewrichten en een gezond lichaam.


Tai Chi Tao en Qi Gong beoefening maakt je bewust van de verbinding met je omgeving, je plek tussen hemel en aarde. Het geeft je een leeg hoofd en een gevoel van eenheid en welbehagen: “je bent even in het NU”, het is goed zoals het is.

In de Tai Chi Tao volgen we de 5 elementen (water, hout, aarde, vuur, metaal). Hierdoor is er een directe link met de Qi van de gekoppelde organen volgens de taoïstische filosofie. De oefeningen bestaan uit korte vormpjes en series, die je op een ontspannen wijze jezelf eigen kunt maken. Ook werken we met meridiaanmassage (dao-in), acupressuur en mudra’s (handqigong).

Er wordt staand, zittend en in loop geoefend. Ieder beweegt op zijn of haar eigen niveau. Qi Gong (oefenen met Qi, onze levensenergie) kent 3 pijlers: Houding, Beweging en Ademhaling. Samen met visualiseren en meditatie (oefenen in aandacht) heeft het een positief effect op lichaam, ziel en geest.

 


De Chinezen zeggen dat Tai Chi de mens de souplesse van een kind, de gezondheid van een houthakker en de gemoedsrust van een wijsgeer schenkt!


karakter Tai Chi