Riet Hermsen

Graag stel ik mij voor:

Mijn naam is Riet Hermsen-Klaassen (1956), gehuwd en moeder van 2 volwassen kinderen. Na mijn HBO studie Klinische Chemie in Arnhem heb ik als analiste in ziekenhuis Rijnstate gewerkt. Na afronding van mijn studie Chinese Geneeskunde ben ik in 2008 mijn eigen praktijk gestart. Sinds 2019 richt ik mij volledig op Acupunctuur en Tai Chi Tao.

U bent van harte welkom.

Waarom Chinese Geneeswijze?

Mijn interesse in TCM (Traditional Chinese Medicine) werd gewekt doordat ik in contact kwam met Shiatsu en zelf de weldadige effecten mocht ervaren. Ik ging Tai Chi Tao beoefenen en werd steeds nieuwsgieriger naar hoe Qi (energie-levenskracht) werkt, naar het Chinese denken, wat is ziekte en wat is nu gezondheid.

Bij de studie Chinese Geneeskunde hoort natuurlijk ook kennis maken met het land en hun gezondheidszorg. Tijdens mijn stage in het ziekenhuis van Qing Dao heb ik de geweldige resultaten van behandelingen met acupunctuur en TuiNa gezien. Een enorme motivatie voor mij om ook in Nederland Chinese Geneeswijzen te beoefenen en te promoten. Sinds 2005 ben ik gediplomeerd therapeut.

Door de vele jaren die ik in de reguliere zorg heb gewerkt en ook als therapeut in de complementaire zorg werkzaam ben, merk ik dat dit een goede aanvulling op elkaar is. TCM (Traditional Chinese Medicine) geeft mij de tools om ook preventief veel voor u te kunnen betekenen. Als labwaarden en scans nog geen afwijkingen laten zien kun je via pols en tong een energetische verstoring al waarnemen. TCM brengt uw lichaam en geest weer in balans, herstelt uw zelfgenezend vermogen. Hierdoor voelt u zich weer fitter en energieker.

Mijn wens is betaalbare zorg voor iedereen vanuit een holistische visie. Het beste van Oost en West ingezet voor de gezondheid van u!

Opleidingen:

OLAN: HBO-A Klinisch Chemisch Analiste

Qing Bai: TuiNa therapie

Qing Bai: Klassieke Acupunctuur

HvNA: Westerse Medische Basiskennis HBO

HvNA: WMB volgens normering VGZ 2017

Taichitaogroep Nederland: Docent Tai Chi Tao en Qi Gong

Ik school jaarlijks bij zodat kwaliteit gewaarborgd blijft.

Tijdens mijn afstudeerscripties heb ik mij verdiept in het Fibromyalgie syndroom.